EDSZM

 

Híreink

2017. 05. 18. közgyûlés

2017. 05. 18. közgyûlés2017. 05. 18-án 10 órakor tartottuk közgyûlésünket a GOKI . II. emeleti tanácstermében.

Veres Erzsébet az EÜDSZM elnöke és a GOKI ápolási igazgatója Veres Erzsébet köszöntötte a közgyûlésen részvevõket.

A napirendi pontok elfogadása után Halász Emese értékes elõadását hallottuk, amely a gyulai Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában mûködõ szociális munkás csoport munkáját mutatta be.

Az elõadásában több ügytípust is megjelölt, amelyekben Egyesületünk szakmai képviseleti feladatot vállalhatna. Megosztotta velünk saját kódrendszerüket és annak eredményeit.

Veres Erzsébet (EÜDSZM elnök) éves beszámolójában a következõkrõl számolt be:

-         A siófoki MESZK Kongresszuson 2016. 09. 08-10. 2 elõadással voltunk jelen.

-         A Kórházpedagógusok Országos Egyesületének debreceni konferenciáján Veres Erzsébet képviselte az egyesületet és beszélt a kórházi szociális munkáról.

-         Magyar Ápolási Egyesület Szociális Szekciójának továbbképzésén (2016. november 10.) Visegrádon Halász Emese tartott elõadást (Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza).

-         2016-ban a Semmelweis napon kitüntették Nacsa Tivadarné kolléganõt (Kalocsa).

-         2016. 06. 02-án a IV. Gyõr-Moson-Sopron megyei kórházi szociális munkás találkozó került megrendezésre Sopronban. Részletek az egyesület honlapján találhatók.

-         Nyírõ Gyula-OPAI Kórházban volt a legutóbbi budapesti EÜDSZM Teázó (2016. 09. 27). Összefoglaló a honlapon.

-         A módszertani ajánlások terjesztése tovább folytatódott, 2016-ban 22 db-ot értékesítettünk.

-         Az egyesületünk székhelye és levelezési címe megváltozott.

-         Mindhárom bíróság elõtt lévõ ügyünk (közhasznúság, alapszabály módosítás, elnök- és cím változás) befejezõdött.

-         Levelezõlistát aktualizáltuk, javítottuk.

-         AZ MSZ EDDSZ-nek levelet írtunk 2016. 06. 20-án melyben felhívtuk a figyelmet újra az egészségügyben dolgozó szociális munkásokra a védõnõi és az alapellátásban foglalkoztatott szakdolgozókat érintõ, valamint az egészségügyi ágazatban dolgozó, nem egészségügyi végzettséggel rendelkezõ nem vezetõ beosztásban dolgozó személyek helyzetének rendezésére irányuló bértárgyalások során.

-         Gyermekjóléti Központok speciális feladatai sorába tartozó kórházi szociális munka kibõvülése miatt kapcsolatfelvételt terveztünk a MACSGYOE vezetõjével.

-         Kapcsolatfelvételt terveztünk az iskolai, börtön és menekültügyben dolgozó szociális munkásokkal.

-         Az õszi elnökségi ülésen vendégünk volt két kolléganõ Kerékné Nagy Erzsébet (egyesületi tagunk- ESZSZK) és Torda Kata (OOI) kórházi szociális munkások, akik a regisztrációs helyzetünk és a továbbképzésünk ügyében levelezést kezdeményeztek az EMMI felé és kérték az Egyesületünk szakmai támogatását.

-         Tagság körébõl egyéb javaslatok érkeztek: pl.; csapatépítés, több napos kirándulás megszervezésének lehetõsége, kihelyezett elnökségi ülések vidéken, teázók akkreditálása, hírlevél a tagság felé.

-         Nagy Mariannt tiszteletbeli tagunknak javasolta az elnökség.

-         Régiók feltérképezése továbbra is lassan halad. A régiófelelõsöket nehezen találjuk meg. Hiányzó régiók: pl.; Somogy, Dél- Dunántúl, Közép -Dunántúl

-         A Közép -Magyarországi régió feltérképezése nehézségekbe ütközik. Továbbra is várjuk a segítõ kezeket Zöld Veronikának.