E‹DSZM

 

Egyes√ľlet√ľnk

Kr√≥nika (a kezdetekt√Ķl 2014-ig)

Kr√≥nika (a kezdetekt√Ķl 2014-ig)5 √ČVES AZ EGYES√úLET!

Sz√ľlet√©s napja: 2009. augusztus 18.

A let√∂lthet√Ķ anyagn√°l olvashatj√°tok √©ves visszatekint√©seinket, melyben az elm√ļlt 5 √©v Egyes√ľleti munk√°it id√©zz√ľk fel.

√ČVES VISSZATEKINT√ČSEK

Az el√Ķzm√©nyek

2008. j√ļnius 10-√©n a Szoci√°lis Szakmai Sz√∂vets√©g (3SZ) √ļtj√°ra ind√≠tott egy nagyszer√Ľ kezdem√©nyez√©st Simon Zsuzsa √°ltal, melynek k√∂sz√∂nhet√Ķen tal√°lkozni tudtunk 2008. szeptember 19-√©n. Ekkor √∂sszesen 22 f√Ķ - az eg√©szs√©g√ľgyben dolgoz√≥ - szoci√°lis munk√°s volt jelen.

M√°r az els√Ķ tal√°lkoz√°sunk annyira meghat√°roz√≥ volt, hogy k√∂z√∂sen eld√∂nt√∂tt√ľk, egyes√ľletet hozunk l√©tre. Kor√°bban indultak m√°r hasonl√≥ kezdem√©nyez√©sek, de sajnos mindegyik kudarcba fulladt. √ögy √©rezt√ľk, itt az ideje annak, hogy ez√ļttal siker√ľlj√∂n, ez√©rt elsz√°ntan fogtunk a k√∂z√∂s munk√°hoz. Kiemelten fontosnak tartottuk, hogy felh√≠vjuk a figyelmet a szakm√°nk jelent√Ķs√©g√©re √©s az √©rdekk√©pviseletre.

Els√Ķ l√©p√©sk√©nt megv√°lasztottuk, hat f√Ķb√Ķl √°ll√≥ munkacsoportunkat. Idei √©vben elk√©sz√ľlt az alapszab√°lyunk.

A kezdetek

2009. augusztus 18-√°n hivatalosan is megalakult az: E√úDSZM AZ Eg√©szs√©g√ľgyben Dolgoz√≥ Szoci√°lis Munk√°sok Orsz√°gos Egyes√ľlete!

A k√∂vetkez√Ķ tal√°lkoz√≥ink √©s k√∂zgy√Ľl√©seink alatt tov√°bb er√Ķs√∂dt√ľnk. Az els√Ķ eln√∂k√ľnk √°ltal k√∂rbek√ľld√∂tt k√©rd√Ķ√≠v alapj√°n is k√∂rvonalaz√≥dott, hogy a k√≥rh√°zi szoci√°lis munk√°sok a seg√≠ts√©get egy√©rtelm√Ľen az Egyes√ľlet√ľnkt√Ķl v√°rj√°k! Miut√°n elindult Egyes√ľlet√ľnk m√Ľk√∂d√©se, ezzel p√°rhuzamosan megkezd√Ķd√∂tt az egym√°s k√∂z√∂tti kapcsolatfelv√©tel, √©s sz√©p lassan megismert√ľk, hogy ki, hol √©s milyen speci√°lis szakter√ľleten dolgozik.

Kider√ľlt, hogy az orsz√°g k√≥rh√°zaiban, illetve k√ľl√∂nb√∂z√Ķ eg√©szs√©g√ľgyi int√©zm√©nyeiben ugyanolyan oszt√°lyokon, a szoci√°lis munka hasonl√≥ ter√ľletein dolgoznak a koll√©g√°k. (A teljess√©g ig√©nye n√©lk√ľl: Gyermekoszt√°ly, Kardiol√≥gia, Pszichi√°tria, Rehabilit√°ci√≥, Hospice-Onkol√≥gia, Kr√≥nikus oszt√°lyok stb.) Ez√©rt is fontos, hogy kialakuljon a munkat√°rsak k√∂z√∂tti t√©nyleges, akt√≠v kommunik√°ci√≥. Az egy√ľttm√Ľk√∂d√©s eredm√©nyek√©ppen pedig lehet√Ķv√© v√°lik a szakmaspecifikus anyagok, protokollok elk√©sz√≠t√©se √©s kibocs√°t√°sa.

Ebben az √©vben a Szoci√°lis Szakmai Sz√∂vets√©g, az Igazs√°g√ľgyi √©s Rend√©szeti Miniszt√©rium harmadik orsz√°gok √°llampolg√°rainak beilleszked√©s√©t seg√≠t√Ķ Eur√≥pai Integr√°ci√≥s Alap t√°mogat√°s√°val r√©szt vett√ľnk egy h√°rom napos szentendrei k√©pz√©sen.

Folytat√°s a let√∂lthet√Ķ anyagban.

LetŲlthetű anyagok